HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Linkblog

iPhone Blog

A legfrissebb hírek, érdekességek, szoftverek, gyakorlati tapasztalatok az iPhone és iPhone 3G/3GS telefonokhoz. Tippek, trükkök, tesztek és összehasonlítások.

Friss topikok

Archívum

Online látogatók

Mit tud az iPhone 3GS grafikus processzora?

2009.06.25. 16:39 :: yxcyxc

 Az eddig is tudható volt, hogy az iPhone 3GS a legújabb PowerVR SGX grafikus processzort használja, ebből a típusból azonban többféle van, a kis számítási kapacitásútól egészen a high-endig. Az Anandtech arra tippelt, hogy a telefon a kisebbik, SGX520-as modellt használja, most azonban kiderülni látszik, hogy ennél jóval komolyabbat.

SGX520 (7MPoly/s) - low-end
SGX530/1 (14MPoly/s) - a Pre csipje
SGX535 / 540 (28MPoly/s) - iPhone 3GS
SGX540, 545, 555 (20-35MPoly/s) - high-end

 

iPhone fejlesztők "IMGSGX535GLDriver" nevű file-okat találtak a 3GS-en, ebből vonták le a következtetést, hogy a telefon az egyik legerősebb GPU-t kapta, ami nem mellesleg egy lépcsővel komolyabb, mint amit a Pre kapott.

Ez ugyan még magában nem volna bizonyíték, de egybevág azzal, hogy néhányan már a WWDC-n is hallották Apple mérnököktől, hogy a 3GS valóban az 535-ös csipet kapta. Az összehasonlításon jól látható, hogy az 535-ös kb kétszer akkora teljesítményt nyújt, mint a Pre-ben lévő 530-as. Részben ez magyarázhatja a sebességbeli nagy különbségeket.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: iphone palm gpu pre 3gs

A bejegyzés trackback címe:

https://iphoneblog.blog.hu/api/trackback/id/tr521208100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása